Blogit Blogit

Töihin tai opiskelemaan ulkomaille?

Nuorten parissa työskennellessä huomaa nopeasti, että yhä useammat nuoret ovat kiinnostuneita työnhausta ja opiskelusta ulkomailla. Jo pelkkä opiskelu kartuttaa kielitaitoa ja elämänkokemusta, mutta työskentely ulkomailla antaa myös työkokemusta ja opettaa työyhteisöjen metataitoja.
Lue lisää Töihin tai opiskelemaan ulkomaille?:stä »

Ohjaamo kannattaa perustaa kumppanuuteen

Ohjaamot kannattaa perustaa kumppanuuteen ja sopimuksellisuuteen. Toinen tärkeä perusta ovat yhteiset prosessit, joihin nuori löytää tarpeittensa mukaan ja helposti, kuvaa Ohjaamojen kehittämisperustaa erityisasiantuntija Ari-Pekka Leminen.
Lue lisää Ohjaamo kannattaa perustaa kumppanuuteen:stä »

Uusilla videoteillä oppimassa

Työssään oppii, kun uskaltautuu uusille teille. Kohtaamon Seija kertoo tuotekehittämisopintojen videoprojektista.
Lue lisää Uusilla videoteillä oppimassa:stä »

Ohjaamo on enemmän

Välillä Ohjaamon määritteleminen olemassa olevilla sanoilla tuntuu hankalalta. Sanoilla kikkailua on paljon. Tiedäthän, ”ei se ole matalan kynnyksen palvelu, kun se on kynnyksetön, mutta jos ei ole kynnystä, niin ovesta vetää”. Tai tämä ”ei pidä tehdä vain yhteistyötä, pitää tehdä yhdessä työtä”. Näinhän se juurikin on, mutta puheessa tämä tuntuu joskus hankalalta. Siltä kikkailulta.
Lue lisää Ohjaamo on enemmän:stä »

Kaikki lähtee kotoa - Ohjaamot tukevat nuoria asumisessa

Koti on meille kaikille merkityksellinen paikka – se on tietyllä tapaa elämämme kivijalka. Kodin tärkeyden ymmärtää usein vasta, kun tämä perusta uhataan viedä alta.
Lue lisää Kaikki lähtee kotoa - Ohjaamot tukevat nuoria asumisessa:stä »

Paljon hyvää ja kaunista - mitä tuloksia Ohjaamoilta odotetaan?

Ohjaamoilta odotetaan kaikkea hyvää ja kaunista, mutta erityisesti palveluverkoston selkeyttämistä ja tehokasta toimintaa nuorten aikuisten koulutukseen ja työelämään kiinnittymiseksi.
Lue lisää Paljon hyvää ja kaunista - mitä tuloksia Ohjaamoilta odotetaan?:stä »

Ohjaamot tässä ja nyt ja tulevaisuudessa

Ohjaamot luotiin TEMin, OKM:n ja STM:n yhteistyössä vastaamaan pirstaloituneeseen palvelujärjestelmään. Ohjaamoita ryhdyttiin pohjustamaan osana nuorisotakuun toimeenpanoa vuonna 2013. Tavoitteena oli silloin ja on edelleen tukea nuorten siirtymää kohti koulutusta ja työmarkkinoita.
Lue lisää Ohjaamot tässä ja nyt ja tulevaisuudessa:stä »

Kansankynttilä valaistuu Ohjaamossa

”Mä olen ihan pihalla”, totesi yksi ensimmäisistä asiakkaistani astuessaan Ohjaamo Helsingin vastaremontoituihin tiloihin. Entisestä pintaliitoyökerhosta oli kuoriutunut uusi, moniammatillisen palvelun paikka, jossa kaikille stadilaisnuorille tarjotaan kaikkea – tai niin olin asian suunnilleen ymmärtänyt. ”Älä välitä ystäväiseni, niin olen minäkin”, lohdutin ohjauksellista apua etsinyttä...
Lue lisää Kansankynttilä valaistuu Ohjaamossa:stä »

Kohti kuuta – verkko-ohjauksen aluksessa

13.1.2017 klo 15:00 Etelä-Esplanadi, Helsinki. Verkko-ohjauksen työryhmä istuu vuoden ensimmäisen työpajan jälkeen työ-ja elinkeinoministeriön tiloissa päät pyörällä. Takana on jälleen tiukka päivä, jonka intensiivisyys näkyy kaikkien kasvoilta. Instagram-postaus ei tekisi oikeutta kenellekään, joten parempi pistää ajatuksia näin tekstiksi. Samalla se sopii verkko-ohjauksen konseptiimme, jonka...
Lue lisää Kohti kuuta – verkko-ohjauksen aluksessa:stä »

Ohjaamon ydintä etsimässä

Ohjaamo-toimintaa mallintaessa joutuu etsimään toiminnan ydintä; mistä olikaan kyse. Samalla esiin nousevat Ohjaamoiden erot ja haasteet.
Lue lisää Ohjaamon ydintä etsimässä:stä »

Kohtaamo somessa Kohtaamo somessa