Uutiset Uutiset

Avun hakemista ei tarvitse hävetä

Nuoret ovat halunneet madaltaa avun pyytämisen kynnystä muistuttamalla, että jokainen meistä tarvitsee joskus muiden tukea. Nuoret keräsivät aitoja tarinoita avun hakemisesta ja tuottivat niistä koskettavia mobiilivideoita. Kärsitpä taloudellisista vaikeuksista, arjen ongelmista, riippuvuuksista, mielenterveyden haasteista tai mistä tahansa, avun hakemista ei tarvitse koskaan hävetä!

Kampanja on osa Tampereen Nuorten arki haltuun -hanketta ja sen tavoitteena on tukea nuorten osallisuutta sekä normalisoida avun hakemista. Sen on ideoinut ja toteuttanut joukko pirkanmaalaisia nuoria yhdessä Tampereen Ohjaamon ja Nuorten arki haltuun -hankkeen kanssa vuonna 2019. Kampanja sisältää kuusi lyhyttä älypuhelimella kuvattua videota.

- Tarjosimme nuorille mahdollisuuden ideoida ja toteuttaa itsensä näköinen kampanja ja nuoret tekivät aivan uskomatonta jälkeä! Kantavana ajatuksena oli, että nuoret toteuttavat ja minä mahdollistan sekä tuen tarvittaessa. Vaikka eipä siitä apukuskin paikalta paljoa tarvinnut huudella, kun oli osaavia ja rohkeita tyyppejä kuskin penkillä. Paras mahdollinen kiitos itselleni oli se, kun eräs nuorista totesi, että tekeminen oli inspiroivaa ja antoi hirveästi sisältöä elämään, kertoo nuoria ohjannut Petteri Ruotsalainen.

Videoita julkaistaan 2.–18.3.2020 maanantaisin ja keskiviikkoisin Ohjaamojen sosiaalisen median kanavissa. Seuraa Ohjaamoja somessa ja osallistu kampanjaan itse jakamalla oma tarinasi hashtagilla #apuonkaikille.

Katso ensimmäinen video täältä ja seuraa koko kampanjaa somessa hashtagilla #apuonkaikille.

Ohjaamot ovat alle 30-vuotiaille tarkoitettuja palvelupisteitä, joista saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa eri alojen ammattilaisilta. Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa ja ohjausta matalalla kynnyksellä nuorten tarpeiden mukaisesti. Palvelu on maksutonta ja sisään voi tulla aukioloaikojen puitteissa, milloin tahansa tai ajanvarauksella. Lisätietoa Ohjaamoista: https://ohjaamot.fi

Lataa kampanjan logo täältä.

 

Lisätietoja:

Samuli Pietilä

Projektisuunnittelija

Nuorten arki haltuun -hanke

E-mail: samuli.pietila@tampere.fi | Puh: 044 486 3634

 

Videot pääsee katsomaan myös Kohtaamon Youtubesta, julkaisu aina maanataisin ja keskiviikkoisin klo 11.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbC01a4pQikUfll0gRQDKa-4RTZb1y-A1

                                           

 Ei kommentteja. Ole ensimmäinen.

Blogit Blogit

Pieksämäen Ohjaamo Pientare on muuttanut uusiin tiloihin aivan kaupunkikeskustaan Kelan naapuriin. Uudistuksen myötä Ohjaamo, etsivä nuorisotyö ja nuorten työpaja toimivat nyt verkoston kanssa
Ohjaamotalon aktivointipäivät on asiakaslähtöinen palvelu, jossa pitkään työttömänä olleet nuoret tavoitetaan ja saadaan aktivoitua tehokkaasti.
Uusiin tehtäviin siirtyessä on luontevaa katsoa taaksepäin ja miettiä mihin on tultu. Kaikkea Kohtaamossa lähes kuuden vuoden aikana oppimaani on mahdoton listata, mutta yritän tähän listata
Lienee selvää, että Ohjaamojen verkosto tarvitsee koordinaatiota. Mutta missä ja miten -kysymykset odottavat vastausta.
Kohtaaminen verkossa on oikeastaan ihme.

Kohtaamo somessa Kohtaamo somessa