Blogit Blogit

Miten diginatiivi työllistetään?

Ohjaamojen tehtäväksi on määritelty erityisesti nuorten työllistymisen edistäminen. Työelämän megatrendeistä puhuttaessa usein nousee esille nuorten sukupolvien suhde uuteen teknologiaan, jota digitalisoitumiseksi ja työelämän robotisoitumiseksikin kutsutaan. Sanotaan, että nuoret ovat syntyneet kännykkä kädessä ja heidän suhteensa viestinnän tapoihin, työhön ja koko elämään muuttaa sekä työtä että yhteiskuntaamme. Sitä mukaa kun nämä diginatiivit pääsevät työelämässä enemmistöksi, koko työn maailma muuttuu nopeatempoisemmaksi. Siihen on Ohjaamo-palveluidenkin sopeuduttava.

Kuuntelin vähän aikaa sitten tulevaisuudentutkija Ilkka Halavaa, joka tarkasteli kahtiajakoa uuden työn ja vanhan työn välillä. Uuteen työhön liittyy paitsi uudenlaiset matalammat organisaatiot ja nopeammat viestimisen tavat niin myös se, että raja työhön ja vapaa-aikaan hämärtyy. Jos robotit tekevät yhä enemmän toistoa ja tarkkuutta vaativat tehtävät, siis kaikki tylsimmät työt, niin ei ole tarvetta tehdä eroa kuluttavan työn ja sitä helpottavan ns. vapaa-ajan välillä.  Vastaavasti vanha työ näyttäytyy jäykkine organisaatioineen ja jopa vuosia kestävine strategiamäärittelyineen dinosaurusten aikana. Edelleen ennakoidaan, että palkkatyöstä tulee yhä kiihtyvällä tahdilla epätyypillinen työn tekemisen tapa ja ansaitsemisen logiikka on itsensä työllistäminen. Silloin tarvitaan kohtauspaikkoja, jossa työn tarve ja tekijät kohtaavat.       

Tulevaisuudentutkijat ovat Halavan mukaan määritelleet sen vuosiluvun, joka jakaa ihmiset sen mukaan kuinka hyvin he keskimäärin ovat omaksuneet nämä diginatiivien välineet ja kommunikaatiotavat. Tuo maaginen vuosiluku on 1964. Sen jälkeen syntyneet ovat kuulemma pystyneet pääsemään mukaan digiaikaan ja omaksuneet keskimäärin paremmin sen vaatimat välineet ja viestintätavat. Tuota vuotta ennen syntyneet kuuluvat Halavan leikkisästi nimeämään ”esielektroniseen” kauteen. Jos ei kuvasta näy, niin totean, että syntymäajan perusteella tulen jälkimmäisessä junassa. Älkää kysykö kuka vuosiluvun on määritellyt, mutta jotenkin se resonoi omaan kokemukseeni pystyessäni muistamaan vielä mekaanisten kirjoituskoneiden rätinän korvissani. Tiimissäni edustan onneksi vanhinta ikäluokkaa, joten toivoa on pysyä mukana kun roikun nuorempien takin liepeessä kiinni.

Kaikkeen uuteen liittyy aina ylilyöntejä ja hypetystä, mutta myös muutoksesta johtuvia käytännön hankaluuksia. Eräs valtion virasto on lähestynyt vielä viime aikoina nuoria tärkeillä työhön liittyvillä asioilla ensisijaisesti puhelinsoitolla (yleensä äänettömällä, kuka vastaa?), toiseksi tekstiviestillä (mistäs niitä löytää?), sitten sähköpostilla (kuinka monella on toimiva osoite?) ja sen jälkeen kirjeellä maapostissa (!). Voin ymmärtää, että tätä palveluproseduuria on ollut suunnittelemassa muut kuin nuoret itse, ja siksi nopean, joustavan ja nuoret tavoittavan viestinnän tarpeeseen on jo herätty.

Ohjaamosta on yhä enemmän alettu puhua alustana, joka mahdollistaa ohjauspalvelujen tuottamisen samassa paikassa mahdollistaen monialaisen yhteistyön. Samalla logiikalla Ohjaamo voi toimia alustana työmahdollisuuksien ja työn tekijöiden kohtaamiseksi ja mikä tärkeintä, tarjota ohjausta oikeaan aikaan. Viimeistään nyt lukijalle selviää blogin otsikkokysymyksen harhaisuus; eihän diginatiiveja työllistetä, he yhä enemmän työllistävät itse itsensä kunhan siihen luodaan sopivia mahdollisuuksia. Tähän kasvavaan haasteeseen on monessa Ohjaamossa jo otettu jo määrätietoisia askelia. Kaikkien ei tarvitse perustaa omaa yritystä, koska työn aloittamisen kynnystä voidaan madaltaa muillakin tavoilla. Niitä välineitä Ohjaamoissa etsitään ja kokeillaan yhdessä nuorten ja työnantajien kanssa.  

Kommentit
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen.

Kohtaamo somessa Kohtaamo somessa