Onni – pieniä suuria asioita

Joulukuussa #onnikoostuupienistäjutuista. Koettua onnellisuutta voi lisätä myös itse. Voi pohtia, mistä asioista on kiitollinen ja kirjata näitä ajatuksia muistiin. Voi auttaa muita, mikä tuo tutkimusten mukaan onnellisuutta myös itselle. Auttamista on esimerkiksi pieni teko tai sana arjessa tutulle tai tuntemattomalle.
Read More About Onni – pieniä suuria asioita »

Itsetuntemusta ja identiteettiä etsimässä

Marraskuussa #onnionomaitsensä ja antaa itselleen myös luvan poiketa polulta ja muuttaa tarinaansa. Meissä kaikissa on monia puolia, ja identiteetin kehittyminen vaatii erilaisten näkökulmien ja ajatusmaailmojen kohtaamista. Ei siis kannata hätäillä tai jumittaa murehtimaan jo tehtyjä ratkaisuja. Perille pääsee montaa tietä!
Read More About Itsetuntemusta ja identiteettiä etsimässä »

Muutamia lauseita itsetunnosta ja itsemyötätunnosta

Lokakuussa Onni-blogissa puhutaan itsetunnosta ja itsemyötätunnosta, nuori Ohjaamon asiakas kertoo ajatuksistaan ja elämästään. ”Nykyään tiedän, mitä olen, mutta minun on vaikea tuntea, mitä olen. En ole kohdellut itseäni hyvin, en ole tiennyt, en osannut. Olen viimeiset vuoteni keskittynyt itseni kehittämiseen, maailman tutkimiseen ja minuuteni uudelleenlöytämiseen."
Read More About Muutamia lauseita itsetunnosta ja itsemyötätunnosta »

Villen tarina toivosta

Syyskuussa Onni puhuu toivosta. Ville Venesmäki, nuori kokemusasiantuntija, kertoo Onni-blogissa oman tarinansa. ”Olen jossain kohtaa ajatellut olevani toivoton tapaus. Minulle mietittiin sairaseläkettä vielä kolme vuotta sitten… Nyt tämä toivon kipinä on sytyttänyt liekin, joka valaisee tietä eteenpäin. En ole vielä päättänyt mikä minusta tulee isona, mutta tiedän, että se selviää aikanaan.”
Read More About Villen tarina toivosta »

Arjen valinnat

Arjen valinnat koskevat meitä ihan kaikkia. Tekemällä valintoja tietoisesti matkaamme kohti hyvinvointia.
Read More About Arjen valinnat »

Vapaus tehdä tai olla tekemättä asioita

Rentoutuneena nukkuu paremmin, on iloisempi ja olo on hyvä ja rauhallinen. Nuorten näkemyksiä rentoutumisesta.
Read More About Vapaus tehdä tai olla tekemättä asioita »

Ole ystävällinen myös itsellesi

On tärkeää olla ystävällinen myös itselleen.
Read More About Ole ystävällinen myös itsellesi »

Turvaverkko suojelee putoamisilta

Turvaverkko suojelee putoamisilta. ONNI-hanke on työstänyt Ohjaamoille materiaaleja aiheeseen liittyen, voit hyödyntää niitä esimerkiksi asiakastyössä tai työyhteisön kanssa.
Read More About Turvaverkko suojelee putoamisilta »

Mikä sinulle on tärkeää?

Mikä sinulle on tärkeää ihmissuhteissa ja vapaa-aikana? Minkälaiset asiat motivoivat sinua ammatinvalinnassa, opiskelussa tai työssä? Entä mitä muita asioita sinä pidät tärkeänä elämässäsi? Näitä asioita kutsutaan arvoiksi. Arvojen pohtiminen on sen tiedostamista, mikä on itselle tärkeää, merkityksellistä ja arvokasta. Arvot ohjaavat elämänvalintojamme niin arkisissa asioissa kuin...
Read More About Mikä sinulle on tärkeää? »

Käännä se vahvuudeksi!

Viime vuosien aikana aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö eli adhd on ollut vahvasti esillä niin ihmisten puheissa kuin mediassakin.
Read More About Käännä se vahvuudeksi! »

Häpeä ei vietä hiihtolomaa

Minuun kiinnittynyt parasiitti on moniosaaja. Sen peruselementti on piilottelu, se viihtyy parhaiten pimeässä, mielen perukoilla. Mitä enemmän sitä peittelen, sitä enemmän se rajoittaa elämääni. Sen parhaat kaverit ovat syyllisyys, itsekritiikki ja raivo. Kreikan häpeää tarkoittava sana ‘aidos’ tarkoittaa myös alastomuutta - häpeän suhde ruumiillisuuteni onkin kiinteä, paljastanhan toisille...
Read More About Häpeä ei vietä hiihtolomaa »

Onni-raadit

Onni-raati on Ohjaamojen ryhmätoimintaa, jolla vahvistetaan nuorten osallisuutta, kehitetään nuorten palveluita ja tuotetaan tietoa nuorten näkökulmasta.
Read More About Onni-raadit »

Unelmointi innostaa tekemään elämästä merkityksellistä

Unelmat, mitä ne ovat?
Read More About Unelmointi innostaa tekemään elämästä merkityksellistä »

Onnia jännittää

Onnin kehittämiskoordinaattorit tekevät myös asiakastyötä Ohjaamoissa. Tänä syksynä pilotti-Ohjaamoissa Espoossa ja Hämeenlinnassa kokeillaan ryhmätoimintoja jännittämisen vähentämiseksi.
Read More About Onnia jännittää »

Onni laajenee

Ohjaamoiden psykososiaalisen tuen hanke Onni laajenee
Read More About Onni laajenee »

Onnin kesäkuulumisia

Ohjaamot haluavat innolla vahvistaa psykososiaalisen tuen osaamista ja tarjontaa, kävi ilmi, kun psykososiaalisen tuen hanke (2018-2019) eli Onni-tiimi keräsi Jyväskylän päällikköpäivillä toiveita ja odotuksia. Vastauksista välittyy tarve tunnistaa paremmin nuorten psykososiaaliset haasteet ja toive vastata näihin haasteisiin matalan kynnyksen palveluissa. Ohjaamot tarvitsevat myös näiden...
Read More About Onnin kesäkuulumisia »

Psykososiaalisen tuen hanke vauhtiin

Psykososiaalisen tuen hankkeen ensimmäisen vaiheen kehittämiskoordinaattorit on valittu
Read More About Psykososiaalisen tuen hanke vauhtiin »

Nyt autetaan nuoria urakalla

Käynnissä on tällä hetkellä useita hankkeita, joiden tavoitteena on sujuvoittaa eri nuorten parissa toimivien yhteistyötä, jotta nuoret saisivat tarvitsemaansa tukea nopeasti ja helposti. Tavoitteena on mielekkään elämän, työn ja koulutuksen saavuttaminen ja psykososiaalisten esteiden purkaminen. Aihe, joka on tunnistettu haasteeksi nuorten elämässä ja johon on nyt vankasti tartuttu.
Read More About Nyt autetaan nuoria urakalla »

Psykososiaalisen tuen hanke alkanut Ohjaamoissa

Helsingin, Espoon, Vantaan, Kouvolan, Hämeenlinnan, Joensuun, Tampereen ja Oulun Ohjaamot aloittavat psykososiaalisen tuen hankkeen pilotteina. Niihin palkataan kehittämiskoordinaattorit ...
Read More About Psykososiaalisen tuen hanke alkanut Ohjaamoissa »
— 20 Items per Page
Showing 19 results.