• Kohtaamo-hanke

  Kehittää nuorten matalan kynnyksen ohjauspalveluja – Ohjaamoja – ja valtakunnallista verkko-ohjausta

 • Kohtaamo

  Tavoitteena on edistää nuorten pääsyä työhön ja koulutukseen sekä tukea hyvää arkea.

 • Ohjaamot

  Ohjaamot tarjoavat alle 30-vuotiaille tietoa, neuvontaa ja ohjausta.

 • Kohtaamo

  Kohtaamon tiimi

Ajankohtaista Ajankohtaista

Satu Meriluoto Kohtaamon verkkopalvelusuunnittelijaksi

Kohtaamo-hankkeen uusi verkkopalvelusuunnittelija Satu Meriluoto aloittaa työnsä Keski-Suomen ELY-keskuksessa 1.7.2020 ja nimitys on 31.12.2021 asti. Sadun työpiste sijaitsee Helsingissä, Uudenmaan ELY-keskuksen tiloissa.

Satu on valtiotieteiden maisteri ja opiskellut lisäksi mm. verkkopedagogiikkaa, luovaa kirjoittamista ja palvelumuotoilua. Hänellä on pitkä työkokemus digitaalisten palvelujen suunnittelusta ja kehittämisestä mm. opintopolku.fi -portaalin kehitystyössä. Hänen nykyinen työnimikkeensä Opetushallituksessa on verkkopäätoimittaja.

-Tulen Kohtaamoon innoissani nyt lainaksi Opetushallituksesta. Visio on molemmissa töissä hyvin samanlainen: että jokainen voisi kasvaa potentiaaliinsa. Taidan olla parantumaton maailmanparantaja ja patologinen innostuja. Jotenkin aina palaan suuntaansa etsivien nuorten palveluita kehittämään. Ohjaus - ajan, huomion ja kunnioituksen antaminen suuntaansa etsivälle nuorelle tai aikuiselle ja hänen oman autonomiansa vahvistaminen - on valtavan tärkeää työtä.

Satu Meriluoto on ollut Kohtaamon verkko-ohjauspalvelun kehittämisryhmässä vuodesta 2015 lähtien.

- Odotan ennen kaikkea pääseväni muotoilemaan toimivaa verkko-ohjausta yhdessä ohjaajien kanssa. Koronakeväänä digiloikka kaikissa palveluissa tehtiin pakon edessä, mutta niiden kokemusten pohjalta voidaan kehittää verkko-ohjausta toimivammaksi niin, että väline on mahdollistaja eikä este.

Vapaa-ajalla Sadulle rakkaita harrastuksia ovat tarinoiden kirjoittaminen, kirjallisuuden lukeminen, metsissä vaeltelu ja puutarhanhoito.

- Aina tuntee onnistuneensa, kun saa arankin kasvin viihtymään ja kukoistamaan ottamalla huomioon sen luontaiset kasvupaikkavaatimukset ja hoitamalla maaperää juuri sille kasville sopivaksi. 

Kohtaamolaiset ja muu ELY-keskuksen väki toivottaa Sadun tervetulleeksi töihin!

Yhteystiedot 1.7. alkaen:

Satu Meriluoto

Verkkopalvelusuunnittelija, Kohtaamo-hanke

satu.meriluoto@ely-keskus.fi

p. 0503964786


Blogit Blogit

Maailma muuttui hetkessä koronapandemian myötä ja toimintoja piti siirtää nopeasti verkkoon. Myös Ohjaamoissa oltiin pakkodigiloikan edessä ja kaivattiin kovasti neuvoja ja vinkkejä ohjauksen
Ohjaamo on tähtiin kirjoitettu menestystarina. Se on merkittävin maamme nuorisotakuun puitteissa aloitettu toiminta. Tuskin alussa osattiin arvata, että ympäri Suomenmaata alkoi nousta ennätysmäärä
Tässä blogikirjoituksessa esittelemme, millaisia monialaisen uraohjauksen periaatteita toimijoilla on suhteessa asiakkaaseen, kollegoihin sekä mitä he odottavat itseltään. Kuvaamme myös lyhyesti
Nuorten tulevaisuuden kannalta tärkeimpiin taitoihin lukeutuvat muun muassa ongelmanratkaisukyky, yhteistyötaidot, empatia ja globaalilukutaito. Missä ja miten tällaisia taitoja voi oppia? Lähtemällä
Mikä rakentaa aitoa monialaisuutta Ohjaamossa? Sitä pohdittiin Ohjaamo Varkauden TESSU2-valmennuksessa. Varkaudessa henkilöstö on pysynyt samana ja asiakkaat eivät ole ”minun” vaan ”meidän”.

Kohtaamo somessa Kohtaamo somessa