Onni-blogi Onni-blogi

Onni – pieniä suuria asioita

Joulukuussa #onnikoostuupienistäjutuista. Koettua onnellisuutta voi lisätä myös itse. Voi pohtia, mistä asioista on kiitollinen ja kirjata näitä ajatuksia muistiin. Voi auttaa muita, mikä tuo tutkimusten mukaan onnellisuutta myös itselle. Auttamista on esimerkiksi pieni teko tai sana arjessa tutulle tai tuntemattomalle.
Lue lisää Onni – pieniä suuria asioita:stä »

Itsetuntemusta ja identiteettiä etsimässä

Marraskuussa #onnionomaitsensä ja antaa itselleen myös luvan poiketa polulta ja muuttaa tarinaansa. Meissä kaikissa on monia puolia, ja identiteetin kehittyminen vaatii erilaisten näkökulmien ja ajatusmaailmojen kohtaamista. Ei siis kannata hätäillä tai jumittaa murehtimaan jo tehtyjä ratkaisuja. Perille pääsee montaa tietä!
Lue lisää Itsetuntemusta ja identiteettiä etsimässä:stä »

Muutamia lauseita itsetunnosta ja itsemyötätunnosta

Lokakuussa Onni-blogissa puhutaan itsetunnosta ja itsemyötätunnosta, nuori Ohjaamon asiakas kertoo ajatuksistaan ja elämästään. ”Nykyään tiedän, mitä olen, mutta minun on vaikea tuntea, mitä olen. En ole kohdellut itseäni hyvin, en ole tiennyt, en osannut. Olen viimeiset vuoteni keskittynyt itseni kehittämiseen, maailman tutkimiseen ja minuuteni uudelleenlöytämiseen."
Lue lisää Muutamia lauseita itsetunnosta ja itsemyötätunnosta:stä »

Villen tarina toivosta

Syyskuussa Onni puhuu toivosta. Ville Venesmäki, nuori kokemusasiantuntija, kertoo Onni-blogissa oman tarinansa. ”Olen jossain kohtaa ajatellut olevani toivoton tapaus. Minulle mietittiin sairaseläkettä vielä kolme vuotta sitten… Nyt tämä toivon kipinä on sytyttänyt liekin, joka valaisee tietä eteenpäin. En ole vielä päättänyt mikä minusta tulee isona, mutta tiedän, että se selviää aikanaan.”
Lue lisää Villen tarina toivosta:stä »

Arjen valinnat

Arjen valinnat koskevat meitä ihan kaikkia. Tekemällä valintoja tietoisesti matkaamme kohti hyvinvointia.
Lue lisää Arjen valinnat:stä »

Vapaus tehdä tai olla tekemättä asioita

Rentoutuneena nukkuu paremmin, on iloisempi ja olo on hyvä ja rauhallinen. Nuorten näkemyksiä rentoutumisesta.
Lue lisää Vapaus tehdä tai olla tekemättä asioita:stä »

Ole ystävällinen myös itsellesi

On tärkeää olla ystävällinen myös itselleen.
Lue lisää Ole ystävällinen myös itsellesi:stä »

Turvaverkko suojelee putoamisilta

Turvaverkko suojelee putoamisilta. ONNI-hanke on työstänyt Ohjaamoille materiaaleja aiheeseen liittyen, voit hyödyntää niitä esimerkiksi asiakastyössä tai työyhteisön kanssa.
Lue lisää Turvaverkko suojelee putoamisilta:stä »

Mikä sinulle on tärkeää?

Mikä sinulle on tärkeää ihmissuhteissa ja vapaa-aikana? Minkälaiset asiat motivoivat sinua ammatinvalinnassa, opiskelussa tai työssä? Entä mitä muita asioita sinä pidät tärkeänä elämässäsi? Näitä asioita kutsutaan arvoiksi. Arvojen pohtiminen on sen tiedostamista, mikä on itselle tärkeää, merkityksellistä ja arvokasta. Arvot ohjaavat elämänvalintojamme niin arkisissa asioissa kuin...
Lue lisää Mikä sinulle on tärkeää?:stä »

Käännä se vahvuudeksi!

Viime vuosien aikana aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö eli adhd on ollut vahvasti esillä niin ihmisten puheissa kuin mediassakin.
Lue lisää Käännä se vahvuudeksi!:stä »

Häpeä ei vietä hiihtolomaa

Minuun kiinnittynyt parasiitti on moniosaaja. Sen peruselementti on piilottelu, se viihtyy parhaiten pimeässä, mielen perukoilla. Mitä enemmän sitä peittelen, sitä enemmän se rajoittaa elämääni. Sen parhaat kaverit ovat syyllisyys, itsekritiikki ja raivo. Kreikan häpeää tarkoittava sana ‘aidos’ tarkoittaa myös alastomuutta - häpeän suhde ruumiillisuuteni onkin kiinteä, paljastanhan toisille...
Lue lisää Häpeä ei vietä hiihtolomaa:stä »

Onni-raadit

Onni-raati on Ohjaamojen ryhmätoimintaa, jolla vahvistetaan nuorten osallisuutta, kehitetään nuorten palveluita ja tuotetaan tietoa nuorten näkökulmasta.
Lue lisää Onni-raadit:stä »

Unelmointi innostaa tekemään elämästä merkityksellistä

Unelmat, mitä ne ovat?
Lue lisää Unelmointi innostaa tekemään elämästä merkityksellistä:stä »

Onnia jännittää

Onnin kehittämiskoordinaattorit tekevät myös asiakastyötä Ohjaamoissa. Tänä syksynä pilotti-Ohjaamoissa Espoossa ja Hämeenlinnassa kokeillaan ryhmätoimintoja jännittämisen vähentämiseksi.
Lue lisää Onnia jännittää:stä »

Onni laajenee

Ohjaamoiden psykososiaalisen tuen hanke Onni laajenee
Lue lisää Onni laajenee:stä »

Onnin kesäkuulumisia

Ohjaamot haluavat innolla vahvistaa psykososiaalisen tuen osaamista ja tarjontaa, kävi ilmi, kun psykososiaalisen tuen hanke (2018-2019) eli Onni-tiimi keräsi Jyväskylän päällikköpäivillä toiveita ja odotuksia. Vastauksista välittyy tarve tunnistaa paremmin nuorten psykososiaaliset haasteet ja toive vastata näihin haasteisiin matalan kynnyksen palveluissa. Ohjaamot tarvitsevat myös näiden...
Lue lisää Onnin kesäkuulumisia:stä »

Psykososiaalisen tuen hanke vauhtiin

Psykososiaalisen tuen hankkeen ensimmäisen vaiheen kehittämiskoordinaattorit on valittu
Lue lisää Psykososiaalisen tuen hanke vauhtiin:stä »

Nyt autetaan nuoria urakalla

Käynnissä on tällä hetkellä useita hankkeita, joiden tavoitteena on sujuvoittaa eri nuorten parissa toimivien yhteistyötä, jotta nuoret saisivat tarvitsemaansa tukea nopeasti ja helposti. Tavoitteena on mielekkään elämän, työn ja koulutuksen saavuttaminen ja psykososiaalisten esteiden purkaminen. Aihe, joka on tunnistettu haasteeksi nuorten elämässä ja johon on nyt vankasti tartuttu.
Lue lisää Nyt autetaan nuoria urakalla:stä »

Psykososiaalisen tuen hanke alkanut Ohjaamoissa

Helsingin, Espoon, Vantaan, Kouvolan, Hämeenlinnan, Joensuun, Tampereen ja Oulun Ohjaamot aloittavat psykososiaalisen tuen hankkeen pilotteina. Niihin palkataan kehittämiskoordinaattorit ...
Lue lisää Psykososiaalisen tuen hanke alkanut Ohjaamoissa:stä »