Kuvaus TESSU-valmennusprosessista:

Byströmin nuorten palvelut, Oulu

Byströmin nuorten palvelut on matalan kynnyksen palvelukeskus oululaisille alle 30-vuotiaille nuorille. Byströmin nuorten palveluista saat henkilökohtaista ohjausta, tukea ja neuvontaa saman katon alta. Byströmin talossa voit asioida paikan päällä, puhelimitse sekä nettipalveluissa.

Vakituisten palveluiden lisäksi Byströmillä on tarjolla myös erilaisia päivystysluonteisia palveluja, joita järjestetään yhteistyössä kaupungin eri toimijoiden ja kolmannen sektorin kanssa. Nuorille järjestetään infoja, teemapäiviä sekä toiminnallisia ryhmiä.

 

Tarvekartoitushaastattelu Byströmin talolla helmikuussa 2016

Vierailimme Byströmin nuorten palveluissa tutustumassa toimintaan ja keskustelemaan sparraustarpeista.
Koska Byströmillä asiakas otetaan vastaan kokonaisvaltaisesti ja aidosti, ajatuksena on, että työntekijät jaksavat tehdä työtä olemalla aidosti läsnä. Henkilöstöllä on hyvä työote ja se auttaa jaksamaan. Lisää tukea tähän kuitenkin vielä kaivattiin. Keskustelussa pohdittiin, kuinka voidaan välttää läsnäolo- ja myötätuntouupumusta, kun ohjausta saatetaan tehdä liikaa omalla persoonalla.

Lisäksi pohdittiin sitä, tehdäänkö oikeasti työtä yhdessä vai vain jonkun kanssa. Tässä yhteydessä kerrottiin TESSU-monialaisuusmittarista, jonka avulla mitataan ja tutkitaan tekijöitä, jotka edistävät ja estävät monialaista yhteistyöosaamista Ohjaamojen sisällä. Mittaria tullaan käyttämään Ohjaamoille suunnattujen valmennusten pohjana ja työkaluna sekä Ohjaamotoiminnan arvioinnin välineenä.

Keskusteltiin myös siitä, mitä ohjaus tarkoittaa Byströmin nuorten palveluissa ja onko kaikilla yhteinen ymmärrys ohjauksesta. Ohjausta voi tarkastella erilaisista tulokulmista, ja siksi on tärkeää yhdessä jakaa yhteistä ymmärrystä ohjauksesta. Myös myötatuntouupumukseen auttaa oman profession ymmärtäminen.

Byströmiläiset kaipasivat myös päivitystä/koulutusta erityisista teemoista. Esiin nousivat mm. ne kysymykset, jotka liittyvät nuorten omaan seksuaalisuuteen ja parisuhteisiin. Toivottiin myös inspiraatiokoulutus, jolla saadaan arjen työhön uutta puhtia ja voimaantumista. Lue lisää raportista (pdf).

Valmennusprosessi Byströmin talossa

Oulussa järjestettiin TESSU-valmennukset seuraavasti:

  • 16.9. teemoina Byströmin talon monialaisen ja moniammatillisen yhteistyön vahvuudet ja kehittämiskohteet (TESSU-monialaisuusmittarin käsittely)

Lisää tietoa Oulun valmennusprosessista on tulossa tälle sivulle!

 

Yhteystiedot:

Byströmin nuorten palvelut palvelee ma–pe klo 9–16.

Käyntiosoite: Hallituskatu 5 A
p. 050 599 2293, nappi[at]ouka.fi

www.ouka.fi/bystrom