TAMMIKUUN TEEMA: UNELMAT

 

Unelmointi innostaa tekemään elämästä merkityksellistä

 

Hyvää alkanutta vuotta 2019 Onni-hankkeen puolesta!

Lähdemme uuteen vuoteen kuukausittain vaihtuvin teemoin. Vuosi on hyvä aloittaa pohtimalla unelmia ja elämän suuntaa.

Unelmat, mitä ne ovat? Että pikkutyttö haaveilee olevansa isona prinsessa, joka saa prinssin ja puoli valtakuntaa? Vai että saisi koiranpennun tai tulisi isona kuuluisaksi? Unelmat eivät kuulu vain lapsille vaan kaikille, ikään katsomatta. Prinsessaunelmat vaihtuvat nuoruuden haaveisiin Pariisin matkasta ja myöhemmin keski-iän unelmointiin lottovoitosta, kesämökistä järven rannalla ja aikanaan terveistä eläkepäivistä. Unelma voi myös olla toive koulutuspaikasta, työpaikasta tai perheestä.

Joskus unelmia voi olla vaikea määrittää. Saattaa tuntua, ettei unelmoi mistään. Onko se kuitenkaan niin? Unelmointi edellyttää uskallusta antaa ajatuksen virrata. Kiire, stressi, mielialan lasku tai muut haasteet elämässä voivat hankaloittaa unelmoimista ja aiheuttaa näköalattomuutta tulevaan. Joskus ajatusten äärelle on vain vaikea pysähtyä. Unelmointi vaatii itsensä kuuntelemista, aikaa ja rauhaa. 

Unelmointi antaa elämälle suunnan ja innostaa tekemään elämästä merkityksellistä. Joskus pelko epäonnistumisesta estää meitä yrittämästä. Pettymykset, epäonnistumiset ja suunnan muutokset kuuluvat kuitenkin elämään, ja nekin ovat merkityksellisiä elämänpolulla. Lisäksi meistä jokainen muuttuu matkan varrella, joten anna itsellesi lupa muuttaa suuntaa.

Unelmien toteutus vaatii siis ensin unelmien määrittämistä. Unelmasi voi olla pieni tai iso, lähellä tai kaukana. Jos unelmasi tuntuu liian kaukaiselta saavutettavaksi, ota askel kerrallaan. Aseta välitavoitteita, joiden avulla etenet pikkuhiljaa. Älä kiirehdi! Luota siihen, että määränpäähäsi pääsee montaa eri polkua pitkin.

Sivun oikeasta reunasta löydät linkkejä tammikuun teemamateriaaleihin, joita voit hyödyntää asiakastyössä tai vaikkapa oman työyhteisösi kehittämiseen.