Toukokuun teema: Turvaverkko

Turvaverkko suojelee putoamisilta

Mitä mieleesi tulee sanasta turvaverkko? Trampoliinilla pomppiessa turvaverkko pitää hyppijät verkon sisäpuolella, suojelee putoamisilta. Autossa turvaverkko pitää tavarat tavaratilassa. Molemmissa merkitys on turvallisuudessa.

Myös meillä kaikilla on hyvä olla oma turvaverkko, joka rakentuu ympärillämme olevista ihmisistä. Turvaverkko voi olla laaja tai pienempi. Turvaverkko voi koostua esimerkiksi perheestä tai muista läheisistä ja hyvistä ystävistä vaikkapa koulusta tai harrastuksista. Turvaverkkoon voi kuulua myös viranomaisia tai esimerkiksi chatin päivystäjiä. Yksikin luotettava henkilö riittää.

Turvaverkko voi muuttua elämän varrella, joten sitä on hyvä toisinaan tarkastella ja pohtia. Näin huomaa elämään uutena tulleet tärkeät ihmiset.

Jokaisella olisi hyvä olla joku, jonka kanssa jakaa ilot, onnistumiset ja surut. Turvaverkkoon tulisi kuulua sellaisia ihmisiä, joiden puoleen voi kääntyä tarpeen vaatiessa ja jotka ovat turvana arjen elossa. Parhaimmillaan heiltä saa positiivista palautetta ja rohkaisua.

Koko turvaverkolle ei tarvitse puhua samoista asioista, vaan on luonnollista, että ystäville puhuu eri asioista kuin esimerkiksi Ohjaamon työntekijöille.

Turvaverkkoon voi kuulua kuka tahansa luotettava ihminen. Itse voi puolestaan olla osa toisen turvaverkkoa. Usein jo pelkästään tieto siitä, että lähellä on ihmisiä, joille voi kertoa asioistaan, luo turvaa.

Millainen on sinun turvaverkkosi? Keneltä sinä saat turvaa? Kenen turvaverkkoon sinä kuulut tai kenelle sinä voisit luoda turvaa?