TESSU2

TESSU-blogi TESSU-blogi

Vuodenvaihteen TESSU-katsaus

TESSU - Tehdään yhdessä ohjausta -projektin loppuvuoteen on kuulunut monia Ohjaamojen valmennuksia ja sparrauksia. Tarvekartoitushaastattelun tai valmennuksen suunnittelun merkeissä kohtasimme syksyllä kuusi Ohjaamoa. Niinpä uusiakin prosesseja on käynnistymässä.

Turun Ohjaamossahan (kuva vasemmalla) me kävimme syyskuussa muuten vaan oppimassa uutta ja tutustumassa hyviin Ohjaamotyön käytäntöihin!

Vuonna 2017 olemme tehneet yhteistyötä kaikkiaan 20 eri Ohjaamon kanssa!
Ja melkein voidaan sanoa, että yhtä monta on ollut erilaisia Ohjaamoja – niin monella tavalla on nuorille suunnattu tuki työllistymiseen, koulutukseen ja arjenhallintaan eri Ohjaamoissa järjestetty! Olemme oppineet, että yhtä ainoaa täydellistä toimintamallia ei ehkä ole, mutta erinomaisia hyviä käytäntöjä on käytössä ja niiden toivomme leviävän ja kestävän pitkälle tulevaisuuteen.

 

 

 

 

Kiitos Ohjaamoille, että olette kutsuneet TESSUn mukaan yhteistyöhön - on ilo, että voimme olla avuksi.

TESSU-projektissa me kehitämme osaamistamme ja tekemistämme koko ajan. Yhteisiä kehittämispäiviä on tänäkin vuonna järjestetty säännöllisesti ja niissä syntyneet ideat, välineet ja kehittämistoimenpiteet on valjastettu käyttöön ketterästi.

Asiakaspalautteen pohjalta kehitämme edelleen tarvekartoitushaastatteluja, viestintäämme ja valmennusprosessien näkyväksi tekemistä jo ennen valmennuksen käynnistymistä. Kun ymmärrys TESSU-valmennuksesta ja valmentajien roolista on yhtenäinen, pääsemme Ohjaamotiimin kanssa heti alusta saakka hyvään vauhtiin kohti yhteistä työtä! Monialainen Ohjaamotyö -työvälineen pohjalta on syntymässä kysymyspatteristo sekä pelikortit, joiden avulla monialaisen yhteistyön keskeisiä tekijöitä voidaan käsitellä ja ottaa puheeksi myös ilman ulkopuolista sparraajaa. Uraohjaukseen liittyviin kysymyksiin tarjoamme vastauksia ja perustietoa Ohjaamojen näkökulmasta, kun TESSU-webinaarit käynnistyvät helmikuusta 2018 alkaen. Ensi vuosi on tietysti myös tulosten levittämisen aikaa, sillä TESSU-projekti päättyy syyskuussa.

Kun katsomme mennyttä syksyä ja koko vuotta 2017, ei sovi unohtaa ihania yhteistyökumppaneita ja hankekavereitamme Koordinaatissa sekä Kohtaamo-, OSMO- ja OHTO-projekteissa!

Teemme yhdessä työtä Ohjaamoiden hyväksi. Yhteisen pöydän äärellä on oltu esimerkiksi Verkostotreffeillä toukokuussa ja propellihattujen yhteistyötapaamisessa marraskuussa, kun ideoimme Ohjaamoja tukevaa toimintaa ja kehitimme TESSU-Kohtaamo -yhteistyötä. Tärkeässä roolissa on myös TESSU- ja OSMO-projektien yhteinen ohjausryhmä, joka vie työtämme eteenpäin. Ensi vuonna kuulette ja näette, mitä olemme yhdessä puuhaamassa…

Kiitos yhteistyöstä ja yhteisistä hetkistä! Paljon hyvää on jo syntynyt näistä hienoista kohtaamisista ja ensi vuonna jatketaan!

 

 

 

 

Kommentit
Ei kommentteja. Ole ensimmäinen.