Uutiset Uutiset

Somevaikuttajat nostavat mutkat esiin

Tuoreen Kun koulu loppuu - nuorten tulevaisuusraportin mukaan perheen ohella julkisuuden henkilöt muokkaavat nuorten maailmankuvaa. Sosiaalisesta mediasta haetaan paljon tietoa valintojen tueksi. Somevaikuttajilla on nuoriin suuri vaikutus, mutta samanaikaisesti moni nuori potee some-ahdistusta. Sosiaalisen median kautta nuori saa helposti käsityksen, että muilla elämä hymyilee ja kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Tulevaisuusraportissa TAT peräänkuuluttaakin enemmän esiin esikuvien realistisia uratarinoita. Ohjaamot haluavat tarttua tähän haasteeseen ja kertoa, että kaikilla meillä on elämässä omat mutkamme.

Joukko Suomen eturivin somevaikuttajia jakaa tarinoitaan ja vastaa nuorten kysymyksiin

Kohtaamo ja Ohjaamot aloittavat kesäkuun alussa #mutkatesiin-kampanjan, jossa ovat mukana Suomen eturivin somevaikuttajat. Kohtaamon Tuija Kautto kertoo, että juuri nämä vaikuttajat on valittu mukaan nuorten omien toiveiden pohjalta.

- Ohjaamot ovat kysyneet nuorilta keiden vaikuttajien taustasta he haluaisivat kuulla enemmän. Kevään aikana on lisäksi kysytty nuorilta eri puolilta Suomea, mitä he haluaisivat näiltä vaikuttajilta tietää. Esiin nousi kysymyksiä liittyen esimerkiksi uravalintoihin, mielenterveyden pulmiin ja yksinäisyyteen. Ennen kaikkea nuoret halusivat tietää, millaisia mutkia somevaikuttajien matkalla on ollut.

Kysymykset olivat hyvin samanlaisia kuin mihin Ohjaamoissa usein etsitään vastauksia.

- Halusimme tehdä tämän kampanjan, koska on tärkeää tuoda esiin sitä, ettei sosiaalisen median tarjoama kuva ole koko totuus. Jokaisella meistä on omat mutkamme elämässä.

Kampanja toteutetaan pääsääntöisesti Instagramissa, jossa vaikuttajat vastaavat omilla tileillään nuorten kysymyksiin viikon ajan 3.-9. kesäkuuta. Myös muissa sosiaalisen median kanavissa voi osallistua kertomalla omista mutkista ja siitä, miten niistä on päässyt eteenpäin. Kampanjan tunnisteena toimii #mutkatesiin.

Millaisia mutkia tubettajan elämässä on ollut? Mistä e-sporttaaja on saanut tukea?

Kampanjassa mukana olevat somevaikuttajat ovat tuttuja monista eri kanavista. Toiveena onkin, että kampanja tavoittaisi erilaisilla taustoilla olevia nuoria ja nuoria aikuisia.

Alta löydät mukana olevien vaikuttajien nimet, heidän käyttäjänimensä Instagramissa sekä päivän, jolloin he tuovat omia mutkiaan esiin.

ma 3.6. Miska Haakana, @miskamh
ti 4.6. Jaakko Parkkali, @jaakkoparkkali
ke 5.6. Maiju Voutilainen eli Mansikkka, @mansikkka ja Jonna Partala eli Jassimiu @not.jassimiu
to 6.6. Pernilla Böckerman, @pernillabockerman
pe 7.6. Jusa Tunturi eli Turunmarkku, @turunmarkku
la 8.6. Jani Sutelainen eli Aste, @astemusic
su 9.6. Sita Salminen, @sitasalminen

Ohjaamo toimii nuorten ja nuorten aikuisten tukena elämän mutkissa

Ohjaamossa nuori on aina oikeassa paikassa ja niistä voi kysyä mitä tahansa. Ohjaamot ovat paikkoja, joista alle 30-vuotiaat nuoret saavat elämäänsä tietoa ja ohjausta, liittyivätpä kysymykset sitten työhön, opiskeluun, arkeen tai hyvinvointiin.

Ohjaamoja toimii eri puolilla Suomea yli 70 ja kaikkien Suomen Ohjaamojen yhteystiedot löytyvät osoitteesta ohjaamot.fi.Ei kommentteja. Ole ensimmäinen.

Blogit Blogit

Ensi vuonna, kun Ohjaamo-toimintaa koordinoiva Kohtaamo-hanke täyttää kuusi vuotta, sen tarina onkin jo päättymässä. Näinhän käy kaikille projekteille ennen pitkää, vaikka niihin kuinka
Joulukuussa #onnikoostuupienistäjutuista. Koettua onnellisuutta voi lisätä myös itse. Voi pohtia, mistä asioista on kiitollinen ja kirjata näitä ajatuksia muistiin. Voi auttaa muita, mikä tuo
Tarvitaan kylä, koska uraohjausta ei voi tehdä yksin totesi kanadalainen Roberta Neault IAEVG-konferenssin omassa keynote-puheenvuorossaan. Koko kylällä hän tarkoittaa kaikkia niitä eri tasoja, jotka
Kohtaamo-hankkeen kehittävä arviointi toteutettiin 1.1.2018-30.10.2019 ja siitä vastasi YTT Esa Jokinen. Arviointityöryhmään kuuluivat lisäksi PsT Timo Spangar ja KL Pekka Ihanainen. Seuraavassa
Aku Eerola kehitti Ohjaamon uusille työntekijöille perehdytysmateriaalia, joka tukee nuorten kohtaamista Ohjaamoissa.

Kohtaamo somessa Kohtaamo somessa